Retourneren & omruilen

Bij Maya Freya heb je een herroepingsrecht van 30 dagen, geldig vanaf de dag dat je je pakket ontvangt. Je kunt er binnen deze 30 dagen dus voor kiezen om je product kosteloos om te ruilen of te retourneren. Zorg er wel voor dat de producten in dezelfde staat verkeren als op het moment van ontvangst. We accepteren geen retourzendingen van producten die zijn gedragen, gewassen, beschadigd, vlekken bevatten of waarvan de kaartjes zijn verwijderd.

Wil je jouw product omruilen? Houd er dan rekening mee dat je dit alleen kan doen voor hetzelfde product (design en model) in een andere maat. Wil je een ander ontwerp of model ontvangen? Vraag dan om een terugbetaling en plaats een nieuwe bestelling van het gewenste product.

Hoe te retourneren

Als je (een deel van) je bestelling wilt retourneren of omruilen, volg dan de volgende procedure:

 1. Pak het product in (het beste gebruik je hiervoor de originele verpakking)
 2. Maak een retourzaak aan via deze link en volg de stappen.
 3. Print het retourlabel en plak het op het pakketje. 
 4. Breng het pakketje naar een DHL-punt. Let op: breng je het pakketje naar een andere postdienst en moet je hiervoor betalen, dan vergoeden we dit niet. 
  Heb je meerdere bestellingen geplaatst en wil je van beide bestellingen een of meerdere producten retourneren? Gebruik dan alsnog de aparte retourlabels. De reden hiervoor is dat de retourlabels reeds zijn betaald door Maya Freya en deze zijn aangemaakt voor het specifieke gewicht van de pakketjes. Als je alle producten van verschillend bestellingen toch verzendt in één pakketje, dan komen hier meerkosten bij kijken en die kan Maya Freya niet vergoeden.

  En dan?


  De retournering wordt bij ons binnen 7 werkdagen na ontvangst in ons magazijn verwerkt.
  • Bij het omruilen ontvang je een e-mail met het trackingnummer van je nieuwe pakket
  • Indien je hebt gekozen voor terugbetaling, ontvang je hiervan een bevestiging per e-mail. Het bedrag wordt teruggestort op dezelfde betaalrekening waarmee de aankoop is gedaan.

  Belangrijk - 1.: Wij vergoeden de eerste retournering van je bestelling. Ruil je je producten om en wil je de nieuw ontvangen producten nogmaals omruilen? Dan komt de tweede retourzending voor eigen rekening. 

  Belangrijk - 2. Indien je bij ons bestelt tijdens een actie waarin je een of meerdere artikelen gratis krijgt (bijvoorbeeld 1 + 1 gratis, 3 halen 2 betalen etc.) en je retourneert 1 van de artikelen, is het retourbedrag 0. Er wordt in dit geval geen berekening gemaakt en de korting wordt niet over de producten verdeeld. Indien je een van de producten retourneert en de rest houdt, wordt het geretourneerde product beschouwd als gratis en wordt hier dus geen terugbetaling voor gedaan.